Múlt, jelen, jövő

Készült: 2013. 01. 23.

Mindig hasznos megnézni honnan jövünk, hol tartunk és mit szeretnénk megvalósítani a jövőben. Ha tudatában vagyunk a Kagyu Base Projektben rejlő lehetőségeknek és közös vízióval rendelkezünk, az mindig megnyitja kreativitásunk kapuit, mely az országos szinten végzett, örömteli, közös munkához szükséges.

Múlt

mult

Láma Ole Nydahl 1988-ban látogatott előszőr Magyarországra. 1991-ben egy kis csapat nagyot álmodott és Láma Ole vezetésével elindította a Gyémánt Út buddhizmust Magyarországon. Létrejött a két első meditációs központunk Budapesten és Veszprémben. 13 évvel később a közös vízió és együttműködés gyümölcseként sikerült megvásárolnunk azt a helyet, amely mindennel rendelkezett, és még többel is, mint amiről valaha álmodni mertünk. A Huszár utcai egykori Dréher sörgyár épülete és lakrészei megfelelő lehetőséget biztosítottak a külső és belső szintű fejlődéshez egyaránt. Elindult az építkezés első hulláma. Ezzel párhuzamosan az emberi fejlődés kapuit is megnyitottuk a közös munkán és a felelősség megosztásán keresztül.


Jelen

jelen

Jelenleg az építkezés második hullámán szörfözünk, figyelembe véve az elmúlt évek hasznos tapasztalatait. A múlt sikereiből és hibáiból tanulva és a felhalmozott külső és belső többletnek köszönhetően 2012-ben nekiálltunk az építkezés második, befejező szakaszának. Terveink szerint az idei év végén Láma Oléval közösen felavatjuk az új, 450 m2-es meditációs termünket. Az új szárny teljes egészében 2015-re készülhet el. Az örömre, az idealizmusra, a köztünk lévő barátságra és a vonalunk áldására támaszkodva mindez lehetővé vált/válik. Jelenleg 24 meditációs központunk van, és velük együtt, vállvetve dolgozunk az Országos Központunk felújításán!


Jövő

jovo

2014-15-ben Láma Ole részvételével szeretnénk egy szilveszteri kurzust tartani és felavatni a már felépült, 6700 m2-es központunkat. Ezután az energia, amit több évig az építkezésbe fektettünk, más irányokat fog venni. Új lehetőségek nyílnak meg mind az országos, mind a nemzetközi szintű támogatás területén. Centrumaink növekvő aktivitása és a jövőben megjelenő anyagi többlet találkozása a stabil alapját erősítheti a Gyémánt Út buddhizmusnak hazánkban és a világban.

Hogy mit hozunk ki a kivételesen szerencsés helyzetből, amivel rendelkezünk csak rajtunk, Láma Ole tanítványain múlik!

"Bármibe kezdesz, gondolkozz nagyban és végezd azt erőteljesen. Egyszerűen vágj bele és sikeres leszel."
16. Karmapa

Hajrá! Építsünk továbbra is az örömre együtt!

Blogarchive

Kagyu Base Project

Az örömre építünk!

 

Kapcsolat

​+36 20 349 89 89


E-mail:

info@buddhizmusma.hu