Az építkezésről jelentjük

Készült: 2013. 02. 27.

Országos Meditációs Központunk új szárnyának építése tavaly júliusban kezdődött meg a régi udvari épületek elbontásával. A lánctalpas munkagép játszi könnyedséggel szedte apró darabokra a sokat látott óriási épületrészeket. A bontást végző csapat gyors és szakszerű munkájának köszönhetően csak a régi műemléki homlokzati falak maradtak állva és a belső udvar eddig nem látott óriási teret nyert

.01 bont02 fur

Szeptemberben speciális fúróegységgel ellátott teherautók vették birtokba ezt a teret, hogy 32 db talajszondát fúrjanak az udvar és a később felépülő épületek alá. Ezeken a kutakon keresztül jutunk majd ahhoz a megújuló energiához, mellyel az új szárnyat gazdaságosan fűteni és hűteni tudjuk.

03 daru05 szerkezet

Októberben elkezdődött az új szárny alapozása és az udvar közepén felépült egy 40 méter magas toronydaru is, aminek segítségével több tonna acél és beton, illetve zsaluanyag „libegett” át a védett falak felett az építési területre.

November és december a szerkezetépítéssel telt. Izgalmas volt látni milyen gyorsasággal nő ki a semmiből központunk új szárnya és hogyan haladnak a sátortető vasas munkálatai. Az új szárny körvonalai ekkorra már kezdtek kirajzolódni.

05 korovnal

Január végére elkészültünk a szerkezetépítéssel. Már áll az új szárny, készen vannak a külső és belső vasbetonlépcsői, a sátortető vasszerkezete is elnyerte végleges formáját. Sőt elkezdődött a kizsaluzás is: a zsalutáblák és zsalupillérek kikerültek az egyes helyiségekből és az új épületegyüttes felett a darunak köszönhetően „visszalibegtek” a Rózsák terén várakozó teherautókba. 

06 teto

Most a sátortetőn az ácsok dolgoznak, a tetőléceket rögzítik, majd ezt követi a cserepezés és tetőablakok beépítése. Ezek szintén nagyon látványos munkák.

Az örömre építünk!

KBP

Blogarchive

Kagyu Base Project

Az örömre építünk!

 

Kapcsolat

​+36 20 349 89 89


E-mail:

info@buddhizmusma.hu