Vasárnapi bejárás

Készült: 2013. 05. 16.

bemutato 1 v

A májusi meditációs hétvége vasárnapján ismét lehetőség volt bejárni az építkezés területét a tervezők egyikével, a páratlan Károlyi Szilvivel, aki a legfrissebb állapotot vázolta elénk az új épületszárnnyal kapcsolatban. Többen éltek a lehetőséggel, hogy újra szemügyre vegyék a legutóbbi bejárás óta sokat változott épületet, de voltak új érdeklődők is.

csovek v

A gyermekjátszó aljzatán már a padlófűtés tekercsei látszódnak, a leendő büfé részben pedig már igazi sütemény volt tálalva, Nagy Évi érdemeként. A Rózsák tere felőli új bejáratot eltakaró fekete, műanyag ponyvát még kíméletlenül fújta a feltámadó szél, de a terveket látva kibontakozott a gyönyörű és tágas beltér leendő képe. A tetőre nem tudtunk felmenni, mert annak szigetelése még friss, de a meditációs terem tágas belterében kényelmesen elfértünk. Még mindig döbbenetes vizualizálni a majdan bekerülő 2 méteres központi szobrot, de a hatalmas, 450 négyzetméteres belső alapterületen állítólag nem fog kitűnni méretével, hanem finoman fog illeszkedni a terem központi részébe (vagy a központi rész fog illeszkedni a szoborhoz). A nagy gompát több részre fogja osztani egy-egy elválasztósáv, ami harmonikussá varázsolja majd a belteret, természetesen helyet adva a borulni vágyóknak is.

Szilvi készségesen válaszolt a kérdésekre, látszott, hogy sok esetben ugyanazok a kérdések merültek fel az érdeklődők részéről is, mint amely problémák, megoldandó feladatok elé kerültek a tervezők az építés során.

bemutato 3 v

A látványterveknek most már fizikális kivonatát láthatjuk a Huszár utca 7-9 alatt, igaz, még szürkében, de egyre élesebb kontúrokkal. Tárlatvezetéssel egybekötött bejárás rendszeresen lesz minden budapesti meditációs hétvégén, a vasárnapi ebédszünetben. Bárkit szívesen látunk, kívánságra és elegendő létszámra tekintettel különjáratokat is indítunk.

Az örömre építünk!

Blogarchive

Kagyu Base Project

Az örömre építünk!

 

Kapcsolat

​+36 20 349 89 89


E-mail:

info@buddhizmusma.hu