Lahucsky Péter és a 400-asok

Készült: 2013. 07. 30.

lahu400c3A tegnap esti vacsoránál a centrumunk új épületeinek támogatásáról beszélgettünk Lahucsky Péterrel.

Nagyon örülök, hogy tagja lehetek a 400-asok klubjának. A buddhista központban (főleg egy akkorában, mint a miénk) rengeteg hasznos dolog történik. Hetente több százan járnak meditálni, minden este tele van a gompa és reggelente sem kell egyedül gyakorolni, mert mindig van egy kisebb csoport, aki a saját gyakorlatát végzi.

Rengeteg dolog történik itt, emberek fordítanak, a központ építésén dolgoznak, annak folyamatos fenntartásában vállalnak tevékenységet, és millió más örömteli, néha embert próbáló tevékenységbe teszik az energiájukat, szabad idejüket, stb.
Ha egy kicsit hátradőlök és átgondolom, azt kell mondanom, sosem láttam még olyan „intézményt", ahol ilyen hosszú időn keresztül, ilyen sok ember halmozott fel ilyen sok jó benyomást. Mindez megmagyarázza, hogy Láma Ole miért helyezi a centrumok építését a népszerű sztúpák elé.

Őszintén örülök és kifejezetten jó érzéssel tölt el, hogy mindezt nem csak a jelenlétemmel, de anyagilag is támogathatom. A 400-asok klubja a lehető legjobb ötlet volt.

Havi 4000 Ft sokak számára lehet kevés vagy lehet sok, de nem ez a lényeg. Az tetszik benne, hogy közösen hozhatunk létre valami olyat, ami folyamatosan lehetőséget biztosít mindenkinek, aki nyitott rá, hogy az érdemek erőteljes és nagy mennyiségét halmozza fel akár a központ használata, akár annak támogatása által.

Ha sokan adunk keveset, az végül elég lehet!

Nagyszerű, hogy így is van lehetőségünk fejlődni, nem csak a meditációval. (Borulások: 35 °C-ban, Gyémánt Tudat: a tudat mókás állapotait hozza elő. Csak nézek...) Ez a támogatás éppen a fejlődésünk lényegébe hasít, és meggyőződésem, hogy az érdemek felhalmozása lehetővé teszi annak a képességnek a kibontakozását, hogy a tudatunk megpihenjen és megnyíljon, hiszen a jó benyomások élményében mindenki szeret időzni. A következő lépés pedig az a bölcsesség, ami felismeri a jelenségek természetét.

Vannak világkorszakok, amikor a fejlődés csak nagyon korlátozottan lehetséges. Itt és most a fejlődésünknek csupán a saját a nemtudásunk teremthet korlátot. Bárcsak mindet át tudnám törni!

A buddhista központ az érdemek soha nem pihenő folyama, amely mindenkit addig visz a hátán, amíg csak akarja. Én nagyon szeretnék rajta maradni, és része lenni annak a gazdagságnak, amit a központ napról napra életre kelt és megtestesít.

Ha támogatod, minden jónak az okává válsz, ami ott történik, így a tudatod és az érdemek folyama összeolvad.
Köszönöm!

Lahucsky Péter


Blogarchive

Kagyu Base Project

Az örömre építünk!

 

Kapcsolat

​+36 20 349 89 89


E-mail:

info@buddhizmusma.hu