A londoniak szétverték a centrumunkat

Készült: 2012. 02. 18.

Február 18-19.

...És megkezdődött a rombolás napja. Vagyis ezen a hétvégén érkeztek meg az első konténerek a sitt számára. Ekkor már egyre biztosabbak voltunk benne, hogy mindaz, amiről eddig csak beszélgettünk, tervezgettünk, és amiért spóroltunk, az végérvényesen elkezdődik: Kálmán kiüti az első téglát Csé és Murányi Geri lakásának fürdőszobája és a Gym és között. De ne szaladjunk ennyire előre...

Szombat délelőtt megérkezett Becskéről, György Márta tanításáról a nagyrészt lengyelekből, oroszokból, magyarokból és az egy-két ősi angolból álló londoni szangha. Így a hétvége eléggé mozgalmasra sikerült. Volt közös gyakorlás, tanítás és számtalan szuper program, mivel mi, magyarok jó házigazdák vagyunk. Tárlatvezetést tartottunk nekik Európa legnagyobb Gyémánt Út buddhista centrumában. Nekik pedig elkelt minden infó, hiszen hasonlóan nagy fába vágták a fejszéjüket: saját központot vásároltak, most pedig építkeznek. Budapestre is azért jöttek, hogy meséljenek erről a nagyszabású projektről, valamint azért, hogy megtudják, hogyan működik a budapesti központ.

A szombat este persze fergetegpartival zárult, ahol mindenki Sherlock Holmes-nak vagy éppen íját tépő hunnak öltözött. (Ez utóbbi elég eklektikusra sikerült, mert a parasztgatyától kezdve a matyóblúzig minden előkerült – a szerk.) Nem térnék ki a buli minden részletére – majd máskor eljöttök ;-) Csak tényleg annyit, hogy lányok lovagoltak a fiúk hátán, aztán versenyt táncoltak, később pedig az emberek egymásra lőttek, a legvégén meg majd' mindenki kivetkőzött magából – de ezt az aktát 80 évre titkosítottuk!!!

A vasárnapra kissé rányomta a bélyegét az előző este. Mire budapestiek felébredtek, a londoniak nagyrészt lerombolták a centrumot. Na jó, ne túlozzunk. Igazság szerint ismét összeállt a budapesti szangha OldBoys válogatottja – Kálmán, Major, Roland, Dénes, Gyuri, Havasi Peti –, de képviseltette magát a a szegedi szangha is Csányi Andris személyében, aki ki nem hagyta volna az első csákányvágásokat. Bekapcsolódott a munkálatokba pár srác a szlovák és londoni srácok közül, akiknek ezúton is köszönjük a segítséget.

A nap végére eltűntek a falak, lehullottak a csempék, átalakult a gompa bejárata, néhányan pedig a Széchenyi Fürdőben kötöttünk ki, ami nagyon tetszett vendégeinknek. A Szecska mondjuk eddig még mindig bejött, ha éreztetni szerettük volna a törődést...;) A változás szelét pedig nem csak azok érezték, akik kipróbálták a záptojás szagú gyógyvizet, hanem még sokáig szagoltuk a gompa előterében... ÁÁÁÁ vakolja már be valaki a csatornát!!!

» Szombati Madness

» Egy pár kép vasárnapról

Blogarchive

Kagyu Base Project

Az örömre építünk!

 

Kapcsolat

​+36 20 349 89 89


E-mail:

info@buddhizmusma.hu