Új szobor a budapesti Gyémánt Út buddhista központnak

Készült: 2015. 06. 22.

Ahogy azt már sokan tudjátok, a budapesti buddhista központunk hamarosan egy gyönyörű, vadonatúj Buddha szoborral fog tovább szépülni. És nem is akármilyen szoborral! Csaknem 170 centis magasságával ez lesz a még csak tavaly felavatott új gompa koronája. Tanítónk, Láma Ole Nydahl kívánsága az volt, hogy hatalmas és a legjobb minőségű Sákjamuni szobrok kerüljenek a fő nyugati Gyémánt Út Buddhista központokba. Hasonló szobrokról került le a lepel és lettek megáldva az Európa Centrumban, Hamburgban és Londonban is.

A tibeti buddhizmusban a szobrok olyan megvilágosodott tulajdonságokat fejeznek ki és közvetítenek mint amilyen az együttérzés és a bölcsesség. Ezért egy ilyen szobor elkészítése sokkal többet igényel a csupán művészi és technikai készségeknél. A megvilágosító visszajelzések geometriájának precíz ismeretét és egy közvetlen kapcsolatot a buddhista mesterek átadási vonalával. Miután egy szobor hagyományosan elkészült, speciális tárgyakkal és anyagokkal töltik meg, mint relikviák, mantratekercsek, drágakövek, virágok és más, szanghatagok által gyűjtött felajánlások.


A budapesti Buddha szobrot töltő csapatot Serab Gyalcen rinpocse, egy nagy tiszteletnek örvendő karma kagyü láma képezte és irányítja, aki az első ilyen szobrot az elmúlt nyáron az Európa Centrumban avatta fel.


Egy megszabadult buddhista mester által így előkészített és megáldott szobor mindenki számára, aki csak látja, meditál a közelében vagy karmikus kapcsolatot teremt a felépítése vagy töltése által, az inspiráció és az áldás forrásává válik.

Ha te is szeretnéd támogatni ezt a nagyszerű projektet, a budapesti centrum földszinti szobortöltő helyiségébe hozhatsz felajánlásokat.

Szívesen fogadjuk a következőket: szárított virágok, gyógynövények, illóolajok, különféle “vizek” (Balaton, Duna, Tisza stb.), féldrága-, illetve drágakövek, arany, ezüst vagy pénzbeli adományok.

Blogarchive

Kagyu Base Project

Az örömre építünk!

 

Kapcsolat

​+36 20 349 89 89


E-mail:

info@buddhizmusma.hu