Az örömre építünk!

Készült: 2012. 03. 19.

Március 15-19.

Csütörtök

Valódi forradalmi napra ébredtünk. Ezt mindenki érezte, amikor átlépte a Huszár küszöbét, de számszerűen Trebi realizálta a forradalmi hangulatot, amikor kijelentette, hogy kb. húszan regisztráltak kajára, így várhatóan a vacsit már délben fel kell szolgálni... Mi lesz később?

arcok

Az, hogy valami történik, most igazán megmutatkozott: már reggel kb. 60 ember kavargott a centrumban, hogy a négynapos ünnep alatt kivegye részét a nem kevés munkából. VIP, shop és könyvtár bontása, E8 berendezése és takarítása (új VIP), új shop előkészítése, új büfé előkészítése, padloúj melegítő konyha és gompa előterének kifestése, előkészítése... Azt hiszem, mindannyian érezzük azigazi Kagyu Base hangulatot. Tudod ez az, amikor te is érzed, hogy minden, amiben részt veszel, ami történik, az örömre épül. Bármit is csinálsz, pl. teát főzöl 60 embernek, kiosztod a kalapácsokat vagy szétversz az udvaron egy régi, elkorhadt ágyat...o-O..., pontosan tudod, hogy a legjobb helyen vagy, és a leghasznosabb munkát végzed. Olyan sokan vagyunk, hogy nagyon látványos az átalakulás.

csiszolEgy csapat a VIP emeletes ágyait költözteti az E8-ba, a csapat többi része pedig felszedi a padlót. Major szerint visszatértek a 2001-es állapotok a VIP-ben... Egy másik csapat a raktárban lomtalanít – úgy látszik, hogy ez egy kimeríthetetlen projekt. A harmadik az új helyiségeket készíti elő, vagyis csiszol, glettel és fest, a negyedik bontja a shop és könyvtár területét. Pillanatok alatt megteremtettük a shop buddháinak védelmi zónáját, azaz becsomagolva biztonságba helyeztük őket. Könyvek és becses kártyáink dobozban, piros fal megszámozva, sérülésmentesre csomagolva ....;) A matriarchátus archaikus gyökerei bukkannak fel abban, ahogy Károlyi Szilvi valami hihetetlen koncentrációval, mégis könnyedséggel irányít kb. 20 pasit, akik, mint valami önálló hadsereg, világokat rombolnak le és építenek fel ugyanabban az időben.... Mindeközben készül az ebéd....nyami.... A legjobb az egészben, hogy nincs üresjárat.

Olyan sokan kapcsolódnak, hogy folyamatosan pörög a munka, úgyhogy bármikor leülhetsz, mert biztosan lesz valaki, aki kiveszi a kezedből a valamit...

csapat


Péntek

Beköszöntött a nyár. A napsütés mindig hozzátesz valami pluszt a közös programokhoz. A Huszár udvarán a hőmérséklet emelkedésével párhuzamban nő a modern kagyük száma, és mindegyik tettre kész. A tegnap abbahagyott munkáját mindenki megtalálta. Megint nagy a zsongás. Glettelik az új helyiségeket, festik a konyhafülkét, közben készül az új kukatároló és büféraktár. A hülyéskedés pedig állandó faktorrá vált, mert a sok lom és cucc közül mindig előbukkan egy egészen furcsa valami.

furSzorgos kezek hipersebességgel glettelnek, festenek, jól látható nyomot hagynak a jövőben. Legalább olyan jól láthatót, mint Somogyi Zoli festékes keze Dóri nadrágjának egy bizonyos részén – lásd fotóalbum.

NiPisti, Major, Gyuri, Robi, Matyi, Trebi, Géza, a két Norbi fúrja-faragja az új tárolókat, a lányok, Zsuzsi és Dóri meg festik. Majdnem kész.

padloA pihenőt mindenki napozással tölti. Fáradt, koszos, boldog emberek mindenhol.

Kis pihenés után páran szétkapták a büfét, leszerelték a padokat és átvitték új helyükre. Lassan kezdünk összezavarodni: régi büfé-új büfé, volt Gym, régi E8... Mi? Ki hová pakol? Mit hol találunk? Na, mindegy. A lényeg, hogy Roland és Major Peti vezetésével a srácok már padlózzák az új shoppot és könyvtárat.


Szombat

Reggel arra eszméltünk, hogy valami furcsán más. ÁÁÁÁ, a fiúk éjszaka lerakták a padlót az új shopban és néhány elem már a helyére került. Közös reggeli után nekiugrottunk a munkának. Olyan gyorsan haladtunk, hogy szombatra már készen volt a vasárnapra tervezett munka nagy része. Megint hihetetlen sokan vagyunk, olyan sokan, hogy páran nekiláttunk az udvar rendberakásának.

csapat2

A régi büféépületben mindent ki kell pakolni, így elkezdtük átköltöztetni a shopraktárt. Mindenhol zizeg valaki, de legnagyobb élet a shop és könyvtár területén van. Megkezdődhet a részletek kidolgozása: Misi az új helyiség áramellátásán dolgozik, a lányok tisztogatják a polcokat.

ablakKész a belső shopraktár is. Ablakpucolás, raktárfeltöltés, közben még zajlanak a festés utómunkálatai. A régi büfépadok is elfoglalták új helyüket egy kisebb – órákig tartó – méretre igazítás után. Bekerült a régi-új büfépult is... Elnézést, tudnál adni egy kólát? ;) Köszi.

Mintha egy láthatatlan gong egyszerre csődítené az embereket az udvarra. Az egriek pompás ebédjének illata nagyon meggyőző és ihletadó. Hirtelen előkerültek a nyári asztalok, székek és pillanatok alatt összeraktunk egy húszméteres asztalt. Olyan, mint egy nagy majális, ahol a fáradt, mégis boldog prolik ünneplik, hogy van hol dolgozni. ;)

Itt az idő, hogy ezt az örömteliséget megosszuk. Kb. húszan lezúztak Becskére, ahol ez idő alatt Cristina Ferrando tanított.

sztupa


Vasárnap

Csendes vasárnapra ébredt az a tucatnyi ember, aki a Huszárban maradt. A shop és a könyvtár működésre kész. Csodálatos átalakulás ez. Szinte magunk sem hiszünk a saját szemünknek. Már a dekorelemek is a helyükön állnak, csak a takarítás van hátra.

shop

A srácok persze megállíthatatlanok. Tetőt kaptak az udvari tároló helyiségek, és páran már a jövő heti munkát csinálják, például a shop és büfé közötti lépcsőt. Kicsit több idő van arra, hogy megpihenjünk a még működő teraszon, és beszélgessünk a régi építkezések hangulatáról. Ilyenkor az avatatlan, frissebb fülek számára csudás történetek bukkannak elő. teraszPéldául, hogy Molnár Viktor a nyugati buddhizmus piktora, mert ha nem ötödjére festi át az egész épületet, akkor egyszer sem – és kábé minden centrumban fest, ahol eddig megfordult építkezéskor… De azt is jó volt hallani, ahogy Major Peti, Roland és Szilvi arról beszélgettek, hogy most igazán történik valami, mert négy nap alatt közel kétszázan kapcsolódtak a munkálatokhoz, és egy nagyon egészséges egyvelege volt ez a hétvége a régi, a régen látott, valamint az új arcoknak.


…Azt hiszem megvalósítottuk a negyedéves kommunikációs tervet:

Örömre építünk!

» Örömre épült képek

Blogarchive

Kagyu Base Project

Az örömre építünk!

 

Kapcsolat

​+36 20 349 89 89


E-mail:

info@buddhizmusma.hu