KBP rocks the EC!

Készült: 2012. 08. 13.

kbp ec

Becskén már kaptunk némi ízelítőt abból, mi is várhat ránk az Európa Centrumban, de még így is nehéz volt elképzelni, hogy több mint 6000 barátunkkal együtt fogjuk hallgatni lámáink tanításait. A becskei Kagyü Base stand sikere után, amelyet még Láma Ole és Karmapa is meglátogatott, egyértelmű volt, hogy az Európa Centrumban is szeretnénk megmutatni a budapesti építkezést. Ahogy az étkezősátor kezdett kinőni a földből, ügynökeink máris vad kutatásba és lobbizásba kezdtek, hogy megtalálják a legmegfelelőbb sarkot a bemutatónk számára. A kurzus kezdetére meg is lett a helyünk, az étkezősátor sarkában, a Meet&Connect mellett. A nemzetközi nyári kurzus az a hely, ahol Ausztráliától Dél-Amerikán át a világ minden szegletéből összesereglenek a barátok, ahol emberek és kultúrák találkoznak, kicserélődnek, és aztán az itt szerzett inspirációt és örömöt visszaviszik a világ különböző sarkaiba. Szerettük volna, hogy ha ezzel együtt a pesti építkezés hírét és esetleg egy 6 kilós kagyü követ is csomagolnak szuvenírként.

Egyik este a prezentációk során lehetőség volt bemutatni a projektről készült kisfilmet, amely tényleg mindenkit lenyűgözött (annyit érdemes még róla tudni, hogy öt perc alatt készült el) és még napokkal később is érkeztek pozitív visszajelzések.

kbp ec2

A KBP sarokban egy TV-t is állítottunk fel, ahol a centrumot bemutató film mellett a többi vicces kisfilm és az építkezésen készült képek is folyamatosan váltották egymást. Mi is igyekeztünk minél gyakrabban összegyűlni a sarokban, és általában ilyenkor sikerült olyan feltűnést kelteni, hogy egy nagyobb nézőközönség gyűlt össze. Jó volt látni, hogy nagyon sok messziről jött barátunk már nem úgy tekintett a Huszár utcára, mint „idegen" centrumra, hanem ismerősként köszöntötte, és tátott szájjal figyelte az udvarról készült képeket, amelyek inkább hasonlítottak a Mars-szonda felvételeire, mint egy buddhista központra.

Elkészültek a Kagyü Base pólók is, melyeket büszkén hordott mindenki (nagyon jók lettek), és már rengetegen jelezték, hogy nekik is kell egy. Ennek persze mindenki csak örül, hiszen a Kagyü Base Project célja pontosan az, hogy egyre többen váljunk a budapesti központ nagyKŐveteivé, és mindenki számára lehetővé tegyük a kapcsolódást ehhez a hihetetlen mandalához. Az EC egy jó lehetőség volt erre.

Blogarchive

Kagyu Base Project

Az örömre építünk!

 

Kapcsolat

​+36 20 349 89 89


E-mail:

info@buddhizmusma.hu