KagyuBase Stone Show - Pécs

Készült: 2012. 09. 17.

Új helyre költözött a pécsi centrum, és ahogy azt már nálunk megszokhattátok, most is egy igazán hangulatos épületet választottunk a történelmi belváros egy napsütéses, csendes részén. Három szintes családi ház déli ablakokkal, mediterrán jellegű  belső udvarral és egy szövevényes, ódon pincerendszerrel.

Az volt a tervünk, hogy meghívjuk az egész magyar szanghát, és a szokásos kagyü hangulatban megünnepeljük az új centrumépületet sok meditációval, tanításokkal és egy fergeteges DEK-partival, de a Kagyu Base csapat beelőzött, és kaptunk egy visszautasíthatatlan ajánlatot, vagyis hogy mi lehetünk a Kagyu Base Stoneshow első állomása. A megtisztelő ajánlat beizzította az aktivitást, és megállás nélkül fúrtunk, festettünk, sikáltunk, szögeltünk, ajtót építettünk, hogy minden kész legyen a Kagyu Base hétvégére.

pecs7

Sok barátunk eljött a régióból és az ország más vidékeiről, így rögtön letesztelhettük, hogy bírja a centrum nagyüzem esetén. Színültig megtelt a gompa, a szünetekben pedig nagyon családiasan belaktuk az épületet. Az egész ház megtelt élettel, minden zugban volt egy kis bandázás, röhögcsélés, étkezésekkor pedig még a korláton és a lépcsőn is lógtak az éhes gyakorlók.

pecs1

A szokásos ngöndro napi program végén, szombat este átmentünk a Bóbita Bábszínházba, ahol egy lazítós, beszélgetős estét tartottunk. Bemutatkozott a Kagyu Base Project, és a csapat átadta azt a szikrázó lendületet, amit a csákányaikból pattintottak ki, mikor felszedték a macskaköveket a Huszár udvarán.

pecs2

Az egész este ünnepi hangulatban telt, még egy hatalmas tortát is kaptunk, majd előkerült egy kubai szivar (természetesen a milliomosok szivargyárából). Mindezt a kedvességet pedig egyik művészetkedvelő pécsi barátunk stílusosan egy felnőtt bábjátékkal viszonozta.

pecs4Vasárnap visszaültünk meditációs párnáinkra, majd a nap végén sor került a hétvége egyik fénypontjára, mikor is megszerezhettük  saját Kagyü Kövünket. Mivel bármit megtettünk volna érte, ezért minden félelmünket legyőzve – gyertya nélkül – leszálltunk Pécs gyomrába, a kő után kutatva. 

pecs6

Kalandos utunk során ráleltünk egy betemetett feneketlen kútra, a Tettye-patak búvóágára, majd egy roskatag falépcsőn leereszkedtünk egy sötét csarnokba, és mélyen a föld alatt megtaláltuk a követ, ami ekkor még nem volt más, mint egy hétköznapi macskakő.Felszínre hoztuk, és a Kagyü Base csapat segítségével kibontakoztattuk a benne rejlő lehetőséget: a Kagyü Követ.


Köszönjük mindenkinek ezt az inspiráló hétvégét!

» További képek

Blogarchive

Kagyu Base Project

Az örömre építünk!

 

Kapcsolat

​+36 20 349 89 89


E-mail:

info@buddhizmusma.hu