A Kagyu Base Project

Készült: 2012. 01. 24.

Az örömre építünk!

A Huszár utca
2001 márciusában hosszas keresés és sokévi költözés után – nagyon sok gyakorló hihetetlen nagylelkűségének köszönhetően – megvásároltuk egy romos állapotú, egykori sörgyár épületét Budapest szívében, a Rózsák tere melletti Huszár utcában. A 3600 m2 alapterületű meditációs központ jelenleg egyházunk székhelye, és egyben Európa legnagyobb városi Gyémánt Út buddhista központja. Országos és nemzetközi kulturális és meditációs központunkban a Gyémánt Út buddhizmus élő átadását kívánjuk megőrizni. Láma Ole Nydahl 2001. június 30-án ünnepélyes keretek között avatta fel a központot.

huszar1

Újra építkezünk!
Közös célunk megvalósítása érdekében a romos épületet és annak műemlékvédelem alatt álló homlokzatát komoly beruházásokkal sikerült felújítanunk az elmúlt években. Kialakítottunk egy modern meditációs termet, egy színvonalas dharma shopot és könyvtárat, illetve számos- lakást, ahova a közösségi munkában aktív barátaink költöztek be. Az évek során élettel telt meg a központ, belaktuk minden zegét-zugát, de a Gyémánt Út buddhizmus világi módszerei és legmagasabb látásmódja iránti folyamatos érdeklődésnek köszönhetően az épület közösségi tereit mára kinőttük!


huszar new1

A nagy udvaron álló U-alakú épületek átépítésével azonban megsokszorozódnak a lehetőségeink a meditációs kurzusokra, tanításokra, találkozókra és kiállításokra. A legmagasabb szintű tanítások átadása családias közelségben válik lehetővé, hiszen az új szárnyban kialakításra kerül:

• 460 m2 meditációs terem
• 250 m2 multifunkcionális helyiség
• 180 m2 közösségi tér
• 80 m2 modern dharma shop és egy színvonalas karma kagyü könyvtár
• 40 m2 játszóház, valamint irodák és raktárak


huszar new2

Amikor az Országos Központunk teljes kapacitással működik majd, nagymértékben gazdagítani fogja munkánkat, és támogatja majd az összes többi központ építését.

huszar new3


A KAGYU BASE PROJECT!


A KAGYU BASE PROJECT lényege az, hogy országunk szívében létrehozzuk a Gyémánt Út buddhizmus egyik erős bázisát, ahol a karma kagyü család aktív tagjaként minden lény javára modern, közérthető formában elérhetővé tesszük Buddha legmagasabb szintű tanításait: együtt meditálunk és dolgozunk, inspirálunk és inspiráltak vagyunk, s így az élet minden helyzetét a megvilágosodás felé vezető út egy-egy lépésévé tudjuk átalakítani.

Az örömre építünk!
Az építkezésre nem, mint célra tekintünk, hanem lehetőségre, amely teret biztosít ahhoz a jelentőségteljes munkához, mellyel maradandó értékeket közvetítünk. Ugyanakkor a gyakorlók szintjén hozzájárul a köztünk lévő szoros kötelék és barátság növekedéséhez! Ezért a barátság örömteli alapjára építjük fel együtt a Kagyü Bázist minden lény javára!

Lehetőség a támogatásra!
Az új szárnyat szeretnénk – és szükséges is – teljes egészében banki hitel nélkül megvalósítani. Ez az elejétől fogva megad nekünk minden szabadságot, míg az adósság terhe komolyan leszűkítené a munkánkat. Miután a nagy udvari szárnyat átépítettük, a hely lépésről lépésre továbbfejlődik majd inspirálva és támogatva központjainkat. Mindig az anyagi eszközeinknek megfelelően fogunk építkezni, a saját tempónkban.

Az Országos Központ továbbépítésére tett közös összefogás a történelemben már második alkalommal mutatja meg erőnket, bizalmunkat és idealista barátságunkat.

Támogathatod a projektet jókívánságaiddal, munkáddal, meditációddal vagy akár anyagi hozzájárulásoddal... A legfontosabb, hogy éljünk a kapcsolódás lehetőségével!

Ha felajánlásoddal szeretnéd támogatni az országos meditációs központunk átépítését, akkor azt megteheted közvetlenül a helyi meditációs központjainkban vagy választhatod a banki átutalás egyszerű formáját is.

Bank: UniCredit Bank Hungary Zrt.
Kedvezményezett neve: Gyémánt Út Buddhista Közösség
Bankszámlaszám: 10918001-00000017-40990008
Közlemény: adomány KAGYU BASE PROJECT

Képek az eddigi programokról és építkezős hétvégékről

 

» KBP galéria

» A nagy lomtalanítás

» Londoni hétvége  

» Londoni hétvége2  

» Az örömre építünk

» Mindblowing


KBP kisfilmek

» Bear Andor kalandjai 1.

» Bear Andor kalandjai 2.

» A változások minisztériuma

 » Az első lépések a Huszár utcában

» KBP 1. party

 

Ne feledjétek! AZ ÖRÖMRE ÉPÍTÜNK!


Blogarchive

Kagyu Base Project

Az örömre építünk!

 

Kapcsolat

​+36 20 349 89 89


E-mail:

info@buddhizmusma.hu