A Sakjamuni Buddha szobor

Készült: 2015. 06. 01.

Országos Központunk új szárnyának tervezése során folyamatosan egyeztettünk Láma Oléval, több alkalommal kikértük véleményét és tanácsát.

A Központunk szívét alkotó új meditációs helyiséggel (gompával) kapcsolatban azt javasolta, hogy az oltáron 3 buddhaforma foglaljon majd helyet: középen Sakjamuni Buddha, tőle balra Gyémánt Tudat, jobbra pedig Szerető Szemek. Az oltár mellett két-két képet helyezzünk el: az egyik oldalon Marpát és a 16. Karmapát, a másik oldalon a 17. Karmapát és Láma Olét, ezzel a vonaltartó Karmapák mellett a világi és jógi stílust képviselő Marpa és gyökérlámánk, Láma Ole támogatják meditációinkat az azonosulás útján.

Sakjamuni Buddha szobra a Gyémánt Út központok történetében először készült Európában, német-svájci együttműködésben. 3D-s számítógépes programmal tervezték, a folyamat során figyelembe vették Láma Ole instrukcióit is, különösen a szobor arcára vonatkozóan. A cél egy olyan tradicionális szobor létrehozása volt, amelyhez a legkönnyebben tud kapcsolódni az európai tudatunk.

A központi buddhaforma 170 cm magas, részletes aprólékossággal kidolgozott, igazi mestermunka, az oltár ékköve, rengeteg jó kívánság eredménye és inspiráció forrása.

Ezzel a modern technológiával 6 darab Sakjamuni-szobor készül. Az 6 fivér közül az első hárommal már találkozhatunk az Európa Centrumban, Hamburgban és Londonban. Az ikrek többi tagjai Budapestre, Moszkvába és Amdenbe kerülnek majd, ezzel is erősítve a Gyémánt Út buddhizmust Nyugaton és a kapcsolatot a Láma Ole által alapított meditációs központok között.

A negyedik nagy Buddha-szobor június végén érkezik Budapestre, és a tradicionális szobortöltést követően foglalja el helyét az oltáron. A töltési folyamat előkészítését felhatalmazott, nemzetközi csapat végzi Serab Gyalcen rinpocse és Láma Ole irányításával. Munkájukat egy tapasztalt technikai team segíti majd.

E szobor és esemény jelentőségét nem lehet túlbecsülni, így támogatásuk minden módon és mérhetetlenül hasznos. Ezért meghívunk mindenkit, hogy velünk együtt részese legyen ennek az eseménynek.

Támogatás
A szobor megvásárlásához szükséges összeg nagy részét széles összefogással, nagylelkű egyéni felajánlásokból és közös aktivitásunk eredményeiből teremtettük elő. A hiányzó összeg, valamint a szállítási, töltési költségek támogatása továbbra is lehetséges. Ha felajánlásoddal támogatni szeretnéd a szoborgyűjtést, akkor azt megteheted közvetlenül a meditációs központjainkban vagy választhatod a banki átutalás egyszerű formáját is.

Forintszámla:
Bank neve: UniCredit Bank Hungary Zrt.
Kedvezményezett neve: Gyémánt Út Buddhista Közösség
Bankszámlaszám: 10918001-00000017-40990008
Közlemény: Sákjamuni-szobor

Eurószámla:
Name of the beneficiary: Gyémánt út Buddhista Közösség
Name of the bank: UniCredit Bank Hungary Zrt.
IBAN: HU98109180010000001740990125
SWIFT code: BACXHUHB
Comment: Sakyamuni statue donation

Felajánlások
Ez a szép Buddha sok belső térrel rendelkezik, ezért a hagyományoknak megfelelően, sok nagyszerű dolog tud belekerülni.

A szoborba kerülő mantratekercsek egy része a szobortöltő csapat nemzetközi aktivitásának eredményeként jött létre, más részét pedig hosszú hónapok óta készítik barátaink az Országos Meditációs Központunkban.

A világ minden tájáról várunk felajánlásokat drágakő, féldrágakő, arany vagy ezüst formájában. Továbbá tudtok még felajánlani szárított gyógynövényeket, szárított virágot, illatokat (parfüm, esszenciák) a saját régióitokból, melyek az egészséget és vitalitást képviselik, csakúgy mint kagylókat, vizeket a hozzátok közeli folyókból, tavakból, tengerekből, melyeket kis üvegekbe töltve hozzatok.

Program
A kétnapos szobortöltés nem nyilvános program, Láma Ole útitervében ezeken a napokon „Project days" szerepel. A végleges program a munkálatok előrehaladtával körvonalazódik. A két nap részletes menetét a későbbiekben tesszük közzé.

Június 23-28.
Becske nyári kurzus Serab Gyalcen Rinpocséval és Láma Oléval
A budapesti Országos Meditációs Központ ezalatt zárva tart.
» részletek

Június 29-30.
Szobortöltés és avatás Serab Gyalcen Rinpocséval és Láma Oléval
» részletek

Július 1. délelőtt
Serab Gyalcen Rinpocse és Láma Ole tovább utaznak Varsóba

 

Blogarchive

Kagyu Base Project

Az örömre építünk!

 

Kapcsolat

​+36 20 349 89 89


E-mail:

info@buddhizmusma.hu